Arbejder hjemmefra
Arbejder-hjemme-corona-COLOURBOX44502831.jpg-SMALL.jpg

Man in medical mask working at home during covid pandemic

Foto: Colourbox.
Mere end dobbelt så mange arbejdede hjemme i 2020 end året før

I 2020 arbejdede 17 procent hjemme regelmæssigt. Det er mere end en fordobling fra året før, hvor tallet var 8 procent, og den højeste andel af regelmæssigt hjemmearbejde, der nogensinde er opgjort i Danmarks Statistiks interviewbaserede arbejdskraftundersøgelse.

Det store antal skal selvfølgelig ses i lyset af nedlukningen, som følge af COVID-19-pandemien.

Dem der arbejder inden for branchen information og kommunikation var dem der arbejdede mest hjemmefra sidste år.

Det var især i andet kvartal af 2020, hvor antallet af hjemmearbejdende var hele 26 procent, og hvis man samtidig inkluderer dem der af og til arbejdede hjemme, var tallet, ifølge Danmarks Statistik, helt oppe på 40 procent.

Og ifølge en ny analyse fra Dansk Industri er det en tendens der vil fortsætte. På den anden side af coronakrisen forventer virksomhederne nemlig at omfanget af hjemmearbejde vil være mere end dobbelt så stort som før corona.

Blandt de virksomheder, der har skruet op for hjemmearbejdet under coronakrisen, er der dog store forskelle på tværs af brancherne, for hvor meget hjemmearbejde vil fylde på den anden side af krisen.

Inden for forsyning og handel forventes den største andel af medarbejderne at arbejde hjemme, når coronakrisen på et tidspunkt er ovre, og restriktionerne droppes igen, mens stigningen måske naturligt nok vil være noget mindre inden for transport samt bygge og anlæg, skriver Dansk Industri i analysen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top