- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Fyrer SOSU’er

Selv om det er vanskeligt at skaffe tilstrækkeligt ansatte til pleje af et stigende antal ældre, har kommunerne inden for bare knap fire år givet godt 8.000 social- og sundhedsansatte en fyreseddel, skriver fagforbundet FOA i en pressemeddelelse.

Næsten to tredjedele af afskedigelserne skyldes sygdom, mens andre blev fyret på grund af besparelser, manglende kvalifikationer, bortvisninger med mere.

I Gladsaxe Kommune har der, ifølge FOA, været 73 afskedigelsessager fra januar 2017 til oktober 2020. Til sammenligning havde Lyngby-Taarbæk 85 sager, Gentofte 66 sager, Furesø 40 sager og Herlev 37 sager. Københavns Kommune havde 403 sager.

I Gladsaxe Kommune er der kommet 188 flere ældre over 75 år til mellem 2009 og 2020, mens der samtidig er kommet 1 procent flere social- og sundhedsmedarbejdere, viste tal fra Danmarks Statistik og FOA fra sidste år.

Ifølge en analyse lavet af FOA i 2019, ligger Gladsaxe i mellemgruppen af kommuner, i forhold til hvor det er sværest at rekruttere social- og sundhedsmedarbejdere.

En rapport om arbejdstid blandt social- og sundhedspersonalet på det kommunale ældreområde, udarbejdet af Social- og Indenrigsministeriets benchmarkingenhed i maj sidste år, konkluderer at mange SOSU’er efter eget valg arbejder på deltid på grund af en høj arbejdsbelastning.