Mellemgod natur
Bagsværd-Sø-forår-2020-7.jpg

Bagsværd Sø er det bedste grønne område at besøge, mener Gladsaxe-borgerne. Foto: Peter Kenworthy.

Foto: Peter Kenworthy.
Gladsaxe Kommune rangerer i midten af naturkapitalindeks for kommuner men er i top ti med hensyn til kvaliteten af naturområderne

Forskere på Aarhus Universitet (DCE) har, i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, kortlagt hvor god naturen er i landets kommuner i et såkaldt Kommunernes Naturkapitalindeks.

– Naturkapitalindekset dækker kort sagt over, hvor mange kortlagte og potentielle levesteder for truede arter, som hver kommuner indeholder. Jo højere rangering, jo flere steder i kommunen kan dyr og planter leve på. Hver kommune har to placeringer på listen. Én, der dækker over naturkvaliteten i kommunen generelt, og én der kun fokuserer på kvaliteten af selve naturområderne, skriver Danmarks Naturfredningsforening i en pressemeddelelse.

Indekset er lavet af forskerne for at give kommunerne bedre mulighed for at arbejde lokalt med at forbedre naturen, tilføjer man.

Fanø ligger i top på den generelle naturkapitalindeks med 87 point, Rødovre ligger i bund med 7, og Gladsaxe ligger i midten, på en 48. plads, mellem Rebild og Lejre, med 23 point.

På listen der fokuserer på kvaliteten af naturområderne, sniger Gladsaxe sig til gengæld ind i top ti, på en 9. plads. Her ligger Lyngby-Taarbæk Kommune øverst, og Glostrup nederst.

Ifølge indekset har Gladsaxe blandt andet et skovarealandel på lige under 9 procent og et søareal på 4 procent, mens eng, mose og overdrev fylder under 3 procent.

1 kommentar om “Mellemgod natur”

  1. Naturkapitalindeks kan karakteriseres som en uklar forenkling af situationen i vores natur. Som jeg har forstået det, så var landbruget utilfreds med at kommuner med store landbrugsområder (uden natur) vægtede for meget i foregående indeksopgørelse. Det er der nu rettet op på, så man kan måske sige, at man ikke kan sammenligne den foregående opgørelse med den nye. Og det var vel meningen, at man skulle kunne blive bedre placeret?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top