Asbest
Debat_web.png
Det er tidligere oplyst at asbesten er forseglet i de dele af Grønnemose skole, hvor der er anvendt asbest. I forbindelse med et byggeprojekt er der igen fundet asbest i dele af Grønnemose skole. Det fik alarmklokkerne til at ringe hos mig. Jeg er bekymret og stillede derfor nogle spørgsmål til sidste byrådsmøde om hvordan […]

Det er tidligere oplyst at asbesten er forseglet i de dele af Grønnemose skole, hvor der er anvendt asbest. I forbindelse med et byggeprojekt er der igen fundet asbest i dele af Grønnemose skole. Det fik alarmklokkerne til at ringe hos mig. Jeg er bekymret og stillede derfor nogle spørgsmål til sidste byrådsmøde om hvordan vi sikrer, at det problem ikke dukker op endnu engang på Grønnemose skole. Ligeledes synes jeg det er vigtigt at få klar besked om asbest forekomst på andre skoler i Gladsaxe.

Asbest har tidligere været anvendt pga. varmeisolerende egenskaber. Brugen af asbest har været temmelig udbredt fra 1950’erne til 1970’erne. Asbest blev forbudt da man fandt ud at asbeststøvet kan føre til stenlunger, lungehindekræft og lungekræft.

Såvel medarbejdere som børnene på Grønnemose skole skal trygt kunne arbejde og gå på skolen uden at bekymre sig om de indånder kræftfremkaldende asbestfibre.

Svarene understreger behovet for en fornyet byggeteknisk gennemgang af de skoler, hvor vi ved der er indkapslet asbest.

Svarene bekræfter mig også i min bekymring om forekomsten af asbestfibre på skolerne.

I 1987 er der lavet en asbestregistrering af 6 af kommunens skoler. Desværre mangler 4 skoler asbestregistrering, nemlig Vadgård, Gladsaxe, Buddinge og Bakke-skolen. Disse skoler bør også undersøges og registreres, så vi har vished for hvor der findes asbest. Det ansvar synes jeg vi lokalpolitikere skal tage på os og snarest igangsætte asbestregistreringen af de sidste 4 skoler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top