Foreninger i Gladsaxe er presset
Debat_web.png
Gladsaxes foreningsliv har det sidste år været nedlukket i varierende grad. For nyligt er der åbnet op for udendørs idræt, men mange andre foreninger må stadig holde lukket. Spejdere, indendørsidræt, kulturelle foreninger og aftenskoler er hårdt ramt. I Folkeoplysningsudvalget har jeg fulgt foreningernes hårde kamp for at holde liv i aktiviteterne, men det er en […]

Gladsaxes foreningsliv har det sidste år været nedlukket i varierende grad. For nyligt er der åbnet op for udendørs idræt, men mange andre foreninger må stadig holde lukket. Spejdere, indendørsidræt, kulturelle foreninger og aftenskoler er hårdt ramt.

I Folkeoplysningsudvalget har jeg fulgt foreningernes hårde kamp for at holde liv i aktiviteterne, men det er en ulige kamp uden ret mange lyspunkter. Venstre har presset på for at øge støtten og fremrykke betalinger, så kommunens foreninger ikke løber tør for penge. Nogle foreninger har mistet mange medlemmer og indtægter, mens aftenskolerne døjer med langsommelig udbetaling af statslige støttepakker.

På udvalgets sidste møde blev det vedtaget at afsætte 300.000 kr til ekstraordinær hjælp til foreningerne. Det var fint, men jeg tror slet ikke beløbet er stort nok, hvis alle foreninger skal komme helskindet igennem krisen.

Skøjteklubberne er i den særlige situation, at den normale sæsonperiode nærmer sig afslutningen. Selv hvis der bliver åbnet snart, så risikerer skøjteklubberne at deres aktiviteter vil være lukket fra december til august. Det kan mange klubber ikke overleve.

Jeg så gerne, at Gladsaxe tog langt flere midler op af den svulmende kommunekasse og gav en større og mere imødekommende hjælp til vores frivillige foreninger. De foreninger gør en stor uegennyttig indsats for sammenhængskraften i vores kommune og de fortjener særlig hjælp fra en af landets allerrigeste kommuner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top