Husk klimaet
solopgang-søborg-2.jpg
Foto: Peter Kenworthy.
Klima er den største udfordring, siger ny meningsmåling

Der er ikke så meget politisk og pressemæssig fokus på klimakrisen i medierne mens coronaen raser. Også selvom temperaturen i verden hele tiden når nye højder, og de menneskelige omkostninger ved klimakrisen i stigende grad ses mange steder i verden.

Men vælgerne i Danmark og EU ser klimaet som den største globale udfordring, foran terrorisme, sundhedsrelaterede risici og migration, viser en ny meningsmåling lavet af Eurobarometer, som over 1.000 danskere har deltaget i.

Klimaforandringerne bliver betragtet som den største globale udfordring i forhold til EU’s fremtid i 11 lande, herunder af 60 procent at de danskerne der deltog i undersøgelsen.

Den 26. marts havde vi danskere opbrugt vores budget af naturressourcer for hele 2021, hvis vores forbrug skulle være bæredygtigt – tidligst af alle lande i EU på nær Luxemburg, og 8. tidligst af alle verdens lande. Det var vores “overshoot day”, ifølge tænketanken Global Footprint Network.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top