Savner svar
Debat_web.png
Miljøchef Pia Vendelholt, Gladsaxe Kommune har 12. februar reageret på mit indlæg af 20. januar i Gladsaxebladet om den omfattende spildevandsplan til 9 mia. kr over de næste 35 – 40 år. Tak for det. Men jeg savner stadig svar på hvilke problemer skal løses. PV anfører det problem, at ”der i dag hvert år […]

Miljøchef Pia Vendelholt, Gladsaxe Kommune har 12. februar reageret på mit indlæg af 20. januar i Gladsaxebladet om den omfattende spildevandsplan til 9 mia. kr over de næste 35 – 40 år. Tak for det. Men jeg savner stadig svar på hvilke problemer skal løses.

  1. PV anfører det problem, at ”der i dag hvert år løber 300.000m3 spildevand ud i vandområderne”. Men ifølge Berlingske 10. februar har sammen mængde ”udledning af 290.000 kubikmeter spildevand i Øresund stort set ingen mærkbar effekt haft på vandområdet Nordlige Øresund eller Øresunds havmiljø som helhed” (s. 6). Hvor stort er spildevandsproblemet så?
  2. PV anfører også et andet problem, som planen skal løse, ”at forhindre at spildevand…ender i kældre…” Men det problem kræver større kommunale/regionale kloakrør til at lede vandet hurtigt væk. Det er en ren offentlig opgave.
  3. Så er der problemet med at separere regnvand fra spildevand. Men ifølge spildevandsplanen vil separeringen kun rense ”hovedparten af regnvandet…inden det udledes til vandområderne” (s 14). Hvor stor en miljøbelastning af vandområder er der så tale om.

For bedre at forstå spildevandsplanen skal jeg bede om aktindsigt heri, ikke mindst i de bagvedliggende beregninger, der nødvendiggør planen.

1 kommentar om “Savner svar”

  1. Torben+Sønnichsen siger:

    Kære Henning Sørensen
    Du bør sammen med din grundejerforening og sammenslutningen koordinere dine indlæg.
    Parcelhusjernes Landsforening er også behjælpelig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top