Smitten er stukket af
Mørkhøj-Skole-01-14-06.jpg
Foto: Kaj Bonne.
Mørkhøj skole lukker midlertidigt ned

Styrelsen for Patientsikkerhed lukkede torsdag 11. marts midlertidigt Mørkhøj Skole, da der er coronasmitte i flere klasser på skolen.

– Status fredag morgen 12. marts er, at der i alt er 17 smittede elever og to smittede lærere på skolen. Den midlertidige nedlukning af Mørkhøj Skole er et led i Styrelsen for Patientsikkerheds nye strategi om at slå målrettet ned på lokale smitteudbrud, og hurtigst muligt stoppe alle smittekæder, fortæller Gladsaxe Kommune.

– Alle elever, der ikke er nære kontakter, kan komme tilbage i skole, når de har en negativ PCR-test. Forældre, der ikke ønsker at deres børn testes, skal holde barnet hjemme i syv dage. Imens skolen er midlertidigt lukket ned, bliver der sørget for ekstra rengøring på skolen, tilføjer man.

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at alle familier med børn på Mørkhøj Skole lader sig teste.

– Vi har ikke hjemmel til at forlange dokumentation for, at vores elever er testet. Til gengæld oplever jeg en imponerende opbakning og samarbejdsvilje fra både forældre og medarbejdere, og at alle gør, hvad der skal til, for at vi kan få nedkæmpet smitten. Vi har alle en kæmpestor interesse i, at vores børn kan komme tilbage i skole. Derfor har jeg også tillid til, at alle følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer, fortæller Kirsten Frølich Brønd, skoleleder på Mørkhøj Skole, mandag.

Fin håndtering
Formand og forældrerepræsentant i skolebestyrelsen på Mørkhøj Skole, Anna Valgreen, fortæller til Gladsaxe Bladet lørdag at hun synes at håndteringen af situationen har været fin og positiv.

– Det er klart at folk bliver bekymrede, især personalet. Men fordi der er handlet så hurtigt, er det min opfattelse at forældrene syntes at der er styr på det. Jeg har rigtig meget tiltro til, at der er lavet den smitteopsporing der skal laves, og det vigtigste er at man følger det som myndighederne siger, tilføjer Anna Valgreen.

Gladsaxe Kommune fortæller, at man har kontaktet Region Hovedstaden for at få et testcenter til Mørkhøj snarest muligt.

Ifølge tal fra Gladsaxe Kommune, opgjort mandag klokken 9, var der 18 smittede elever på Mørkhøj Skole og to smittede medarbejdere. Ifølge kommunen var der desuden en smittet elev på Buddinge Skole, Bagsværd Skole og Grønnemose Skole, og en smittet elev og en smittet medarbejder på Enghavegård Skole.

Daginstitutionen Sneglehuset i Mørkhøj er også lukket ned, på grund af høje smittetal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top