Trine Græse og motorvejsstøjen
Debat_web.png
Trine Græses udtalelser om bekæmpelse af motorvejsstøj i Gladsaxe viser endnu engang, at man bevidst går uden om ondets rod: bilintensiteten på motorvejstrækningerne i Gladsaxe, bilvæksten og bilkørslen, som galopperer derudad, og presset for flere motorvejsudbygninger. For sagen er jo, at mere motorvej vil føre endnu flere biler gennem Gladsaxe og dermed generere endnu mere […]

Trine Græses udtalelser om bekæmpelse af motorvejsstøj i Gladsaxe viser endnu engang, at man bevidst går uden om ondets rod: bilintensiteten på motorvejstrækningerne i Gladsaxe, bilvæksten og bilkørslen, som galopperer derudad, og presset for flere motorvejsudbygninger.

For sagen er jo, at mere motorvej vil føre endnu flere biler gennem Gladsaxe og dermed generere endnu mere trafikstøj. Og tandløse tiltag som støjskærme, overdækning og støjdæmpende asfalt batter ikke rigtig noget.

Vejdirektoratet opererer i sine 2030-beregninger med et sandt mylder af motorvejsprojekter, nyanlæg og udvidelser af eksisterende motorveje med flere spor. Eksempelvis udbygning af Hillerødmotorvejens forlængelse til firesporet motorvej mellem Allerød og Isterødvejen. Og nyanlæg af en motorvej på strækningen mellem Tværvej og Frederikssund. En motorvej, som vil forstærke bilpresset mod Storkøbenhavn, suge passagerer fra S-banen til Frederikssund og ud på en motorvej, der bl.a. vil ødelægge natur, støjbelægge nye områder og undergrave klimamålsætninger.

De mange vejanlæg er ikke besluttede endnu. Og vi har jo endnu til at gode at se, hvilke vejprojekter transportminister Benny Engelbrecht spiller ud med i sit katalog. Men motorvejsglade politikere på Borgen vil helt sikkert formå at gøre deres indflydelse gældende. Derfor er en fornyet kontakt til regeringen – sammen med politikere i andre kommuner – for at tale med store bogstaver om fjernelsen/reduktionen af fremtidige støjkilder et klart must.

1 kommentar om “Trine Græse og motorvejsstøjen”

  1. Torben siger:

    Aflastning af motorvejen gennem Gladsaxe sker bedst ved en ny motorvej 5 i boret tunnel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top