Der kan ikke spares i det offentlige
Debat_web.png
Der kan ikke spares i det offentlige er et udsagn man ofte hører fra mange politikere. Men det kan der. At bruge mange penge er ingen garanti for bedre kommunal service. Også i Gladsaxe kan vi spare mange millioner kroner hvert år på den kommunale service hvis man sammenligner Gladsaxe med andre kommuner. Cepos udgiver […]

Der kan ikke spares i det offentlige er et udsagn man ofte hører fra mange politikere. Men det kan der. At bruge mange penge er ingen garanti for bedre kommunal service.

Også i Gladsaxe kan vi spare mange millioner kroner hvert år på den kommunale service hvis man sammenligner Gladsaxe med andre kommuner.

Cepos udgiver hvert år en undersøgelse over hvor meget de enkelte kan forbedre den kommunale drift i forhold til andre kommuner. I 2020 viste deres undersøgelse, at Vejle var Danmarks bedst drevet kommuner. Blev Gladsaxe drevet lige så effektivt som Vejle kunne vi i Gladsaxe spare mere end 200 millioner kr. om året og få samme kommunale service.

Så der kan spares, og effektiviseres på kommunekontoret uden det går udover servicen. Alene på administration bruger Gladsaxe i år mere end 1.400 kr. pr. borger end Vejle. Det bliver til 98 millioner kr. i 2021.

Så før kommunalpolitikerne beder Folketinget om flere penge og mere udligning skulle de gøre den kommunale service mere effektiv og bedre. Bliver den kommunale service drevet mere effektivt kunne vi i Gladsaxe enten betale mindre i skat og få den samme service eller få mere service for de samme penge. Gladsaxe kunne f.eks. udlicitere flere kommunale opgaver til private firmaer i dag, hvor de kan levere en bedre service billigere end kommunen selv. Så der kan spares i det offentlige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top