- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Gladsaxe står stille, når det gælder om at uddanne flere håndværkere

På lørdag er det 1. maj – arbejdernes internationale kampdag – men der bliver færre og færre faglærte og det er et kæmpe problem for hele samfundet.

Med et tal langt under landsgennemsnittet, så vælger 14,3% af de unge i Gladsaxe, i år at tage en faglig uddannelse.

Skiftende regeringer har uden held forsøgt at få flere unge til at vælge håndværksfagene til. Og senest har den socialdemokratiske regering, hævet målsætningen om, at 25% af en ungdomsårgang, skal vælge en faglig uddannelse til 30%. Men hverken de unge eller deres forældre har lyttet, for i mere end 10 år har andelen ligget på ca. 19%.

Folkeskolen er blevet akademiseret, tekniske skoler er blevet udsultet og unge med gode karakterer bliver guidet mod gymnasiet “for at blive til noget”.

Alt dette har sat sig så dybt i de unge og deres forældre, at uanset hvilke tiltag man har gjort de sidste 10 år, så har det ikke ændret ved, at de unge stadig vælger faglige uddannelser fra.

Vi skal have flere unge til at vælge en faglig uddannelse, og en start kunne være at vise de unge, hvilke job deres uddannelse giver adgang til, frem for at vise dem den skole de skal gå på.