Klassekamp
AB-Avarta-010421-7.jpg
AB havde god grund til at juble, efter en flot hjemmesejr over Avarta. Foto: Peter Kenworthy.
Enemark scorede to kasser da AB Gladsaxe maste Avarta med 4-0

AB Gladsaxe skulle forsøge at fortsætte stilen fra den flotte udesejr i Næstved, hvor en god fight og to mål fra Sylvester Seeger-Hansen var nok til en smal 2-1 sejr.

Men i hjemmekampen mod Avarta torsdag eftermiddag, var det udeholdet der i første omgang styrede begivenhederne, selvom vi skulle 10 minutter ind i kampen, før Avarta første gang testede Jonathan Fischer i AB-målet.

Efter 12 minutter var det dog AB der kunne juble. Et frispark fra Mathias Kisum ramte muren, og fløj i en høj bue mod Avarta-målet, hvor målmand Morten Bank stod klar til at gribe den. Christian Enemark nåede dog bolden først, og kunne heade AB foran 1-0.

Bare tre minutter senere måtte Enemark ud til behandling, og have hovedet bundet ind, efter han havde fået en albue i hovedet af udeholdets Morten Nielsen, der fik et af de syv kort, som dommer Emil Martinussen uddelte, i en kamp hvor især Avarta gik til stålet.

Avarta havde også deres chancer, og efter en halv time endte et indlæg mod bagerste stolpe fra Frederik Roestoff på overliggeren. Men som halvlegen skred frem, blev AB mere og mere spilstyrende, og efter 35 minutter var energiske Frederik Christensen lige ved at fordoble hjemmeholdets føring fra en fri position, men Morten Bank fik på imponerende vis blokeret hans skud.

Lige inden pauseføjtet blev det dog 2-0, da Tobias Noer tog chancen udefra, og elegant sparkede bolden op i krydset, uden chance for Avarta-målmanden.

Powerplay
Hvor AB var kommet lidt forsigtigt ud til første halvleg, satte akademikerne sig med det samme på kampen fra starten af anden halvleg. Det tog således kun 30 sekunder før Mathias Kisum havde testet Morten Bank, og minuttet efter fremtvang han endnu en redning fra Avarta-målmanden.

Og da Avartas Mads Walter fire minutter senere fik direkte rødt for en stempling på Sylvester Seeger-Hansen, var der mestendels tale om AB-powerplay resten af kampen.

Efter en times spil bar det frugt. Christian Enemark tog chancen udefra fra kanten af feltet, og kuglen endte op i det modsatte hjørne til 3-0 – centerforsvarerens andet mål.

Seks minutter senere blev Frederik Christensen skubbet omkuld i feltet, og dommeren pegede på straffepletten. Christensen sparkede selv straffesparket, og selv om målmanden fik hånden på skuddet, endte den alligevel i kassen til 4-0, der blev kampens slutresultat.

De resterende 25 minutter var nemlig helt på AB’s præmisser, men uden de helt store chancer.

’Sådan en præstation vi havde behov for’
Christian Enemark var, med to mål, og som en sikker skanse i midterforsvaret, en af kampens store oplevelser. Efter kampen var han naturligt nok storsmilende og tilfreds – både med sine to mål, holdets indsats og de tre point.

– Det var sådan en præstation vi havde behov for, med en sikker sejr, hvor vi kontrollerede alle spillets facetter gennem stort set hele kampen, fortalte han til Gladsaxe Bladet.

– To mål – det sker sgu ikke hver dag, første seniormål blandt andet, og det er bare en forløsning. Det er noget jeg har trænet på, at skulle være en trussel fra distancen, så det var lækkert, tilføjede han.

AB-træner Patrick Birch Braune var også godt tilfreds med både plan a – og da den ikke fungerede, med plan b og c, fortalte han.

– Vi spiller med stor modighed, og gør rigtig mange ting rigtigt taktisk i dag. Det viser stor fleksibilitet, og det kan holdet godt være stolte af. Og Enemark med to mål – det er stærkt, tilføjede Braune.

AB ligger efter sejren over Avarta nummer tre i 2 division øst.

AB-Avarta 010421 (6)
Christian Enemark bringer AB foran 1-0. Foto: Peter Kenworthy, 

AB-Avarta 010421 (15)
Der blev gået til den i tacklingerne – her er det AB’s Albert Nørager der bliver nedlagt af Avartas Danny Stencel. Foto: Peter Kenworthy. 

AB-Avarta 010421 (22)
Den dobbelte målscorer, Christian Enemark, giver high-five til Mathias Kisum efter dommernes slutfløjt. Foto: Peter Kenworthy. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top