Tunnelsystem ved rundkørslen
Tunnel-COLOURBOX29639967.jpg
Den nye tunnel i Buddinges design vil være inspireret af tunnellerne i det vestlige Norge. Foto: Colourbox.
Der skal bygges en firesporet tunnel under Buddinge Rundkørsel så trafikanterne sparer tid og naturen får mere plads

Der sker meget i Buddinge for tiden. Letbanearbejdet giver plads til bilisternes indre rallykører, træerne på ringvejen fældes i hobetal, ligesom også Buddinge Rundkørsel blev rundbarberet, for at give plads til et 4-benet vejkryds, hvor letbanen skal køre igennem.

I tråd med tanken om grøn omstilling, verdensmålene og den nye kampagne ”Vej med Vilje”, og inspireret af overdækningen af en halv kilometer motorvej på A7 ved Schnelsen nær Hamborg, er det nu blevet besluttet at der skal bygges et tunnelsystem under Buddinge Rundkørsel.

Over tunnelen skal der desuden være en park og et lille biodynamisk landbrug, med får og geder.

Det er det tyske firma, Unfall A/S, der skal stå for byggeriet af tunnelen, der vil køre sideløbende med byggeriet af Hovedstadens Letbane, og forventes at stå færdigt i 2034.

– Tunnelprojektet vil gøre Gladsaxe til et af verdens førende grønne tunnelkommuner, og vil være med til at sikre både vækst og biodiversitet, i tråd med verdensmål nummer 3, 9, 11 og 12, fortæller firmaets administrerende direktør, Helmut Häntehahr.

5 kommentarer om “Tunnelsystem ved rundkørslen”

 1. Torben Sønnichsen siger:

  Hurra for 1.april

 2. Leslie arkell siger:

  Betyder det at vi få fjernet det grim og meget dyrt trafik lys, eller kommer der flere til at forstyr trafikken

 3. Må DN Gladsaxe henvise til en anden nyhed, som også er vild:
  https://www.facebook.com/groups/1835158406535598/permalink/4077508442300572/

  Kom på vild trævandring i rådhushaven og på rådhuspladsen.
  Der har længe været forlydender om, at Gladsaxe Byråd arbejder med planer om, at etablere vild skov i rådhusparken og på rådhuspladsen. Samtidig ophører alle parkeringsmuligheder ved rådhuset. Baggrunden er, at man satser alt på at vinde titlen som “Danmarks vildeste kommune”.

  Vildt byråd
  Under den samlende overskrift “Vildt byråd”, har et enigt grønt byråd tænkt store tanker forud for den store folkegave, som indeholder afgørende elementer af grøn bæredygtighed og herunder CO2-reduktion. Folkegaven skal ses som et plaster på Corona-såret, men også som en optakt til kommunalvalget i november.
  Byrådet forestiller sig etableret 30 år gamle hjemmehørende træer overalt i det meget store område mellem Søborg Hovedgade, Buddingevej og Kildebakken. Samtidig etableres boardwalks oppe mellem træer med mulighed for at se ind til de arbejdsomme ansatte på rådhuset.

  Gave til folket
  Grundtanken er, at det skal være en inspirerende gave til borgerne samtidig med, at man begrænser bilernes muligheder. Borgmesteren lægger meget vægt på, at der kun bruges certificeret vildt hjemmehørende træ til den kilometerlange boardwalk. Med initiativet adskilles de lette og tunge trafikanter.
  Der synes kun at være et tab og det er tanken om en helårs skøjtebane på rådhuspladsen. Ellers betegnes projektet som en win-win situation.

  Helikbyenopterflyvning i Ring
  I forbindelse med forhandlingerne fremkom et enkelt medlem af byrådet med en tanke om at etablere en helikopterplads på taget af rådhuset mhp. turistflyvning langs med Ringboulevarden O3. Den overraskende idé, skal ses som et forsøg på at imødekomme de mange turister, som forventeligt vil besøge Gladsaxe for at se, hvordan vores påtænkte projekt Ringbyen udvikler sig.
  I byrådet er man enig om, at lidt helikopterflyvning ikke vil kunne bidrage med mærkbare gener, da støjniveauet langs Ringboulevard O3 allerede er meget højt. Også fældningen af den store boulevard på ca. 2.000 træer viser sig at være en stor fordel, da risikoen for sammenstød mellem helikopter og træer er elimineret.
  Et enigt byråd har bifaldet idéen, men har valgt at udskyde den indtil videre, da den måske vil kollidere med tanken om en form for CO2-reduktion og måske også chancen for at blive “Danmarks vildeste kommune. Hvis man vinder konkurrencen, vil præmien på 1 mio. kr blive brugt til udvidelse af boardwalken.

  1. spadestik
  Der vil torsdag d. 1. april 2021 blive taget det første spadestik. Indledningsvis vil man fjerne al belægning på rådhuspladsen, hvilket også vil hjælpe vores fælles grundvandsressource.
  Projektet vil stå færdig 1. april 2022, hvor det nyvalgte byråd vil indvie anlægget.

  DN Gladsaxes kommentar
  Ved den redaktionelle afslutning er DN Gladsaxe fremkommet med en kommentar:
  “Det er helt vildt. Men efter vi måtte se planerne om et 100 m højt træ i Buddinge Rundkørsel opgivet, så er vi meget opmuntrede. Vi takker et grønt byråd”.
  Foto: Tilskuerpladser og gangbro på rådhuspladsen. Effekt Arkitekter
  https://cdn.mandesager.dk/wp-content/uploads/2017/06/Camp-Adventure-Tarnet_5.jpg

 4. Ærgerligt at tunnelløsningen først realiseres d. 1. april efter at de de ca. 2.000 træer på Gladsaxe Boulevard O3 allerede er fældet. Rettidigt omhu havde være på plads.

 5. Kenneth scheil siger:

  Aprilsnar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top