Afprøver ny behandling
Ben-COLOURBOX50364706.jpg

Stretch marks, cellulite and varicose veins on female legs. Copyspace.

Foto: Colourbox.
Hjemmesygeplejen i Gladsaxe afprøver effekten af behandling af hævede ben (ødemer) med en sensor i et samarbejde med Icompression og Specialbandager.dk

Mennesker der lider af ødemer/hævede ben bliver normalt behandlet med en stram forbinding – kompressionsbind – som fører væsken væk fra benene.

Nu kan en ny metode med en sensor, der lægges under bandagen, hele tiden måle omfanget af benet. Det betyder, at Hjemmesygeplejen kan følge med i, hvordan behandlingen virker og på den måde sikre, at bandagen skiftes på det bedst mulige tidspunkt og ikke efter et fast interval, fortæller Gladsaxe Kommune i en pressemeddelelse.

– Det er en indgribende behandling at få anlagt kompressionsforbindinger på benene i en lang periode, og vi håber, at vi med den nye sensor kan afkorte behandlingen til glæde for borgerne, siger Dorthe Reib og Stine Dedetas, som er hjemmesygeplejersker i Gladsaxe Kommune.

– Hvis behandlingsforløbet kan kortes ned, vil hjemmesygeplejen kunne spare forbindinger, transporttid og medarbejdertimer, som i stedet kan bruges hos andre borgere. Gladsaxe oplever ligesom i resten af Danmark et stigende behov for hjemmesygepleje, fordi der bliver flere ældre, behandlingstiden på hospitalet bliver kortere, og kommunernes hjemmesygepleje overtager flere og flere opgaver fra sygehusene, tilføjer Charlotte Holm, der er daglig leder af Hjemmesygeplejen.

Ødemer er hævede væskefyldte ben, og kan blandt andet opstå som følge af hjerte/kar lidelser, åreknuder i benene, nedsat funktion af veneklapper i benene, blodpropper i benene og stillestående arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top