Coronatrangt
HGT-2B-foto-Peter-1.jpg
Der er både indgang til lejligheder og coronakø på adressen Høje Gladsaxe Torv 2B. Foto: Peter Kenworthy.
Det er ikke nemt at komme forbi coronakøen i Høje Gladsaxe, når man skal op i sin lejlighed

Den smalle indgang foran Høje Gladsaxe Torv 2B er ofte tæt pakket med folk der står i kø for at få en coronatest, og det er ikke nemt at komme forbi køen i den smalle gang, for at komme til elevatoren, hvis man bor i lejlighederne ovenover.

– Så når jeg kommer hjem, skal jeg næsten mase mig igennem en flok mennesker som surt kigger på mig, både fordi jeg ikke har mundbind på og fordi jeg de tænker jeg “springer” køen over, og det selvom jeg bare skal have elevatoren op til min lejlighed.  Der er også flere hjemmehjælpere, der skal igennem mængden for at komme op til syge og gamle borgere. Jeg synes det er fuldstændig hul i hovedet, og jeg kan slet ikke forstå Gladsaxes Kommunes valg om dette, især når der er mange sportshaller omkring området der alligevel ikke kan benyttes grundet corona, fortæller Casper Stendal Larsen, der bor i boligblokken som ligger over butiks centret.

Ikke noget problem
Gladsaxe Bladet har spurgt Gladsaxe Kommune om man mener, at dette er coronasikkert, hvordan man som beboer skal forholde sig til problemet, og hvad man eventuelt har tænkt sig at gøre ved det (om noget).

Kommunen har efterfølgende gennemgået forholdene en ekstra gang, men mener ikke at der er noget problem.

– Alle afstandsregler er overholdt, dvs. to meters afstand, hvor det er muligt, og ellers en meter som er minimumskravet. Borgerne bærer mundbind, når de står i køen, og en vagt er tilstede i hele testcentrets åbningstid, som sikrer, at brugerne bruger mundbind og holder afstand. Jeg kan betrygge beboerne i, at alle sundhedsmyndighedsmyndighedernes anbefalinger bliver overholdt i forbindelse med testcentret i Høje Gladsaxe, siger Mette Bløcher, leder af Ungeenheden og ansvarlig for testcentret i Høje Gladsaxe.

HGT 2B foto privat b (1)
Men der er ikke meget plads i opgangen, og det er nærmest umuligt at komme forbi, hvis man skal holde afstand på en meter eller to. Foto: Privat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top