Mosen er grøn
AB-Brønshøj-020521-1.jpg
Glade AB'ere kunne fejre en sejr over lokalrivalerne fra Brønshøj med tilskuerne. Foto: Peter Kenworthy.
AB Gladsaxe vandt en særdeles overbevisende 3-1 sejr over Brønshøj i slaget om mosen

Der var tydelig forskel på top og bund i 2. division øst på Gladsaxe Stadion søndag. AB’s ugler sværmede rigtig meget om Brønshøjs målfelt i søndagens Mosederby, mens der ikke var meget brod i hvepsenes spil.

Fra start var AB mest på bolden, og den første halve chance tilfaldt da også de grønblusede fra Gladsaxe. Et frispark fra altid flittige Mathias Kisum i det syvende minut blev bokset ud af feltet af Brønshøj-målmand Kasper Vilfort til Tobias Noer, som dog sparkede over mål.

AB’s anden fløj, Jonathan Dahl Bagger, var dog også i hopla i dagens Mosederby. Efter 13 minutter tørrede han sin mand i højre side og fandt Frederik Christensen i feltet. AB-angriberen blev nedlagt, og dommer Rasmus Nielsen pegede på pletten.

Vilfort gættede rigtigt, men Christensen fik alligevel sendt bolden forbi ham til en tidlig 1-0-føring til AB, til stor glæde for de 860 mestendels  grønklædte tilskuere, der endelig havde fået lov til at indfinde sig på Gladsaxe Stadion.

Viste lidt brod
Målet fik nedrykningstruede Brønshøj længere frem på banen, og udeholdet fik spillet sig til flere chancer i midten af halvlegen. Efter 19 minutter sparkede Anas Guendouri lige forbi Fischers mål, efter et Brønshøj-frispark.

To minutter senere var Guendouri igen ved at overliste Fischer i AB-målet, men hans skud røg igen lige forbi den ene stolpe. Og efter 23 minutter kom Mathias Veltz forbi Albert Nørager i AB’s venstre side, men Fischer fik pareret hans skud.

Mere blev det dog ikke til for Brønshøj i første halvleg, hvor hvepsene i stigende grad begyndte at virke frustrerede, og spille mere med musklerne end med fødderne.

’Vi vil savne jer’
Og Brønshøj skulle hurtigt få endnu mere at blive frustreret over efter pausen.

Et minut efter dommeren havde fløjtet kampen i gang igen, kunne Jonathan Dahl Bagger nemlig fordoble AB’s føring. Mathias Kisum fandt Frederik Christensen, der sendte en præcis bold videre til den unge fløjspiller, som bankede bolden i kassen til 2-0 tæt under mål.

”Brønshøj, vi vil savne jer”, sang tilskuerne, med tanke på hvepsenes position lige over nedrykningsstregen.

AB sad nu fuldstændigt på kampen, for Brønshøj kunne ikke spille sig forbi hjemmeholdets kompakte midtbane og forsvar, hvorimod uglerne stadig skabte chancer.

Og efter 74 minutter gav det bonus. Her spillede Bagger og Christensen en hurtig 1-2 i feltet, hvorefter Bagger tordnede bolden i kassen til 3-0 – en oplagt kandidat til årets mål. Minuttet efter var Frederik Christensen lige ved at overliste Vilfort igen, men Brønshøj-målmanden fik reddet.

Solid holdindsats
Jonathan Fischer i AB-målet havde ikke nær så meget at lave som Vilfort – især ikke i anden halvleg, hvor udeholdet vel ikke havde en eneste chance i åbent spil. Men Brønshøj fik alligevel et trøstemål med hjem på en dødbold.

Et hjørne i det 87. minut endte – via Oskar Møllers hoved – hos Mathias Veltz, der headede forbi Fischer til slutresultatet 3-1.

AB kunne have sendt tilskuerne hjem med endnu en kasse i dommerens overtid, men en helt fri Emil Mygind måtte se sit skud reddet af Kasper Vilfort i Brønshøj-målet.

Alligevel var der tale om en meget overbevisende AB-sejr, på baggrund af en solid holdindsats.

Og der var tale om holdets 4. sejr i træk, og den 13. sejr i 21 kampe, der betød at AB konsoliderede sin 3. plads i 2. division øst, hvor der stadig er 2 point op til HIK og 8 til Nykøbing FC.

AB-Brønshøj 020521 (2)
Frederik Christensen bragte AB foran 1-0 på straffe. Foto: Peter Kenworthy. 

AB-Brønshøj 020521 (3)
Brønshøj fik reduceret til 3-1 i kampens slutfase. Foto: Peter Kenworthy. 

AB - Brønshøj 05 18-21
Foto: Kaj Bonne. 

AB - Brønshøj 16 18-21
Foto: Kaj Bonne. 

AB - Brønshøj 03 18-21
Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top