Corona gav færre dræbte og tilskadekomne i trafikken
Trafikulykke-COLOURBOX6600319.jpg
Foto: Colourbox.
163 personer mistede livet i trafikken i 2020 - det laveste antal siden før 1930’erne - viser Vejdirektoratets endelige ulykkestal for 2020

Corona-pandemien betød, at 2020 på mange måder var et usædvanligt år. I lange perioder var samfundet lukket ned, og det havde stor indflydelse på trafikken og de ulykker, der skete på de danske veje, kan man læse i en ny rapport fra Vejdirektoratet om trafikulykker i 2020.

Med 163 dræbte og 2.751 tilskadekomne var 2020 et år med historisk få alvorlige trafikulykker. Den primære forklaring er med al sandsynlighed nedlukningen af samfundet som følge af coronavirus, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Det er meget tydeligt, at det især var pendlertrafikken, der blev påvirket af nedlukningerne. For eksempel var der er stort fald i dræbte og tilskadekomne i morgen- og eftermiddagstimerne. Desuden faldt antallet dræbte og tilskadekomne mest på motorveje og landeveje, hvor en stor del af pendlertrafikken afvikles, tilføjer man.

Mange spiritusulykker
29 personer blev dræbt, og 305 kom til skade i spiritusulykker i 2020, og antallet af spiritusulykker med personskade er ikke faldet lige så meget som personskadeulykker generelt i 2020.

Især de unge udgør en stor del af de spirituspåvirkede i trafikulykker. I 2020 var der 26 procent flere spirituspåvirkede førere eller fodgængere i aldersgruppen 18-24 år i forhold til gennemsnittet i 2015-2019. Langt de fleste spirituspåvirkede 18-24-årige kørte personbil, da ulykken skete.

– Det understreger, at det stadig er vigtigt at have fokus på trafiksikkerhed blandt unge. Det er en farlig tendens, hvis unge begynder at køre mere spritkørsel – det skal vi have bremset. Man kan forestille sig, at har man én gang kørt spritkørsel, er det lidt lettere at gøre det igen. Det må for alt i verden ikke blive et mønster, der fortsætter, siger afdelingsleder for trafiksikkerhed i Vejdirektoratet, Marianne Foldberg Steffensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top