Nyt Hospital Herlev blev officielt indviet
Nyt-Herlev-H-sm.jpg
Foto: Region Hovedstaden.
Slår dørene op 20. juni

Herlev og Gentofte Hospital indviede 2. juni et nyt akuthus og kvinde-barn-center, da Nyt Hospital Herlev officielt blev indviet.

De to nye bygninger rummer blandt andet akutmodtagelse, fødegang, børneafdeling og næsten 300 ensengsstuer, skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Det store nye akuthus er den største af de to bygninger og rummer udover akutmodtagelsen også intensivafsnit, akut operationsgang, opvågning og fødegang. I de runde etager øverst i begge bygninger er der sengeafsnit med lyse enestuer med eget bad og toilet.

I kvinde–barn–centeret er der, ifølge regionen, indrettet specialstuer til for tidligt fødte børn med plads til familien. Derudover bliver de nye fødestuer indrettet som sanse-fødestuer, og der er nærhed mellem svangre- barselafsnit og sengeafsnittet for kvindesygdomme. Og desuden ligger afsnit for behandling af nyfødte i forlængelse af fødemodtagelse og fødegang.

Første spadestik til byggeriet blev taget i 2014, og direktør for Herlev og Gentofte Hospital Anne Jastrup fortæller, at hun er glad for resultatet.

– Det er en dag, vi har set frem til, og det er en stor glæde at være med til at indvie de moderne, lyse og imødekommende rammer, som skal understøtte vores fælles ambition om, at alle skal opleve sig godt behandlet, både patienter, pårørende og medarbejdere, siger Anne Jastrup.

Nyt Hospital Herlev slår dørene op for patienterne den 20. juni. Her åbner akutmodtagelsen, afdeling for børn og unge, afdeling for mave-, tarm- og leversygdomme samt sengeafsnit for infektionssygdomme og ældresygdomme.

Den 11. september åbner afdeling for kvindesygdomme, graviditet og fødsler, behandling af nyfødte, operationsgang, opvågning og intensiv behandling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top