- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Sådan effektiviserer du din produktionsvirksomhed

Kombinér flere forskellige processer
At effektivisere en produktionsvirksomhed er noget, der kræver grundige overvejelser og planlægning. Når du har en hel række af maskiner og processer, der er kædet sammen på en bestemt måde, så er en effektivisering ikke noget, du bare lige gør.

Men hvis du gerne vil begynde at arbejde på det, så kan du f.eks. overveje, om det er nogle processer, der kan slås sammen til én eller måske helt skæres fra. Du kan f.eks. læse om indstøbning i plast [1], som også er en samling af flere processer i én.

Hvis du kan springe et led over eller gøre det mere enkelt, så sparer du også tid, hvilket gør din virksomhed mere effektiv.

Investér i nye og bedre maskiner
I en produktionsvirksomhed er gode maskiner helt afgørende. Det er dem, der driver hele din virksomhed frem. Derfor er det altid værd at overveje, om der er nogle nye og bedre maskiner, du kan investere i.

Hvis du har nogle maskiner, der ikke virker helt optimalt, så går det ud over en større proces. Det gør, at du ikke kan producere så meget, som du ellers ville kunne. Det er ikke sikkert, at dine maskiner har brug for en decideret udskiftning, for det kan sagtens være nok med en reparation. I hvert fald er det værd at tjekke op på i håb om nogle mere produktive maskiner.

Nye maskiner skal du se som en investering, for hvis din virksomhed bliver mere produktiv, så kan det også ses på din bundlinje senere.