- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Enhedslisten enig med borgmesteren

Lige før sommerferien indgik folketinget nogle infrastruktur-aftaler, hvor der samlet skal investeres over 100 milliarder kroner i transportområdet frem til 2035.

Brugt rigtigt kunne dette gigantiske beløb blive et kæmpeløft for en bedre og grønnere trafikafvikling. Og der er da også nogle gode elementer med investeringer i kollektiv transport og bedre cykelmuligheder. Men andre elementer trækker i den helt forkerte retning.

Som Gladsaxes borgmester, Trine Græse, sagde: ”Da regeringen skrottede den forrige regerings udspil, blev vi lovet en ny og grøn mobilitetsplan med et overordnet blik på, hvordan vi løser udfordringerne med støj og trængsel i hovedstadsområdet. I stedet får vi nu en sort plan med mere asfalt og flere biler. Udvidelse af motorveje og ringveje i og omkring Gladsaxe er en katastrofe for vores kommune, som vil pumpe biler ind i kommunen fra alle verdenshjørner”.

Efter min mening har borgmesteren helt ret. Derfor afviste Enhedslisten (og Alternativet) også at indgå i den sorte del af aftalen. Faktisk undrer det mig meget, at partier, der kalder sig grønne, kan finde på at støtte noget sådant.

Det siger sig selv, at støj, møg og trængsel ikke bekæmpes med flere motorveje og flere biler. Derfor vil jeg opfordre alle partier i Gladsaxe, ikke mindst de radikale og SF, til at følge i borgmesterens fodspor og protestere mod de sorte dele af infrastrukturplanen. Det må kunne gøres bedre!