- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Smittetallet stiger igen – lidt

For en uge siden lå smittetallet per 100.000 i Gladsaxe på lige omkring de 30. I dag er den på 48, og Gladsaxe er den kommune der har det 27. højeste smittetryk.

33 er bekræftet smittede i den seneste uge, og positivprocenten er på 0,49 procent. Så i forhold til april og maj, samt ikke mindst oktober til januar, er smittetrykket stadig lavt.

Der er især forholdsmæssigt mange smittede i Stengård Sogn. Her er smitteincidensen 58 og positivprocenten 0,6 procent.

På vagt overfor smittesomme varianter
Det er nu den såkaldte ”deltavariant” af Covid-19 der dominerer i Danmark, og udgør cirka to tredjedele af alle positive tilfælde, siger Statens Serum Institut. Deltavarianten er cirka dobbelt så smitsom som alfavarianten.

– Deltavarianten har et stort smittepotentiale, og der er allerede observeret en række større udbrud, hvoraf nogle har karakter af superspreder-events. Der er også begyndende tegn til samfundssmitte, hvor nye tilfælde ikke kan sammenkædes med rejser eller konkrete udbrud. Der forventes et stigende antal tilfælde den kommende tid, tilføjer man.

Og myndighederne er på vagt.

Statens Serum Institut følger nøje med i, om der skulle komme nye varianter til Danmark med særlig øget smitsomhed, øget alvorlighed eller udfordringer i forhold til effekt af vacciner, hvilket kan medvirke til mere skærpede retningslinjer for opsporing af nære kontakter og de nære kontakters nære kontakter, skrev Sundhedsstyrelsen på deres hjemmeside i forgårs.

Stadig mange smittede
Ude i den store verden er der stadig omkring 300.000 nye daglige coronasmittede og næsten 7.000 dødsfald som følge af Covid-19. Antallet af nye smittede igen er let stigende – også i Europa – mens antallet af dødsfald har været faldende siden slutningen af april.

Det er blandt andet lande som Argentina, Namibia, Tunesien, Oman samt Brasilien, Sydafrika og Storbritannien der er hårdt ramt af corona lige nu. Men også lande som Indien, Colombia og Indonesien har rapporteret mange nye tilfælde af corona.

4 millioner mennesker er i alt døde af coronavirus. 3 milliarder vaccinationer er blevet givet.