Det går den rigtige vej
Enghavegaard-Skole-Broen.jpg
Der har været en del corona-smitte på Mørkhøjs to skoler på det seneste. Foto: Peter Kenworthy.
Corona-incidenstallet er let faldende i Mørkhøj Sogn, der dog stadig opfylder to kriterier for en nedlukning og er tæt på den tredje

Søndag var corona-smitteincidensen i Mørkhøj per 100.000 på 954 – lige under grænsen for en nedlukning. Mandag faldt den til 934, og Mørkhøj Sogn måtte således ikke lukke ned i denne opgang. Antallet af smittede og positivprocenten har dog i et stykke tid været over kriterierne for nedlukning – og ligger i dag på henholdsvis 93 og 6,9.

Byrådet er forpligtet til at lukke grundskoler, SFO og klubtilbud med videre, ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner – samt lokaler og lokaliteter, hvor der udøves kulturaktiviteter og idræts-, fritids-, og foreningsaktiviteter – midlertidigt, såfremt data fra sundhedsmyndighederne viser at der i de seneste syv dage er en incidens på mindst 1.000 smittede med COVID-19 per 100.000 indbyggere i et sogn, at der er registreret mindst 20 smittetilfælde med COVID-19 de sidste syv dage, samt at positivprocenten er 3 eller derover.

Kriterierne for genåbning er når alle kriterier for nedlukning ikke har været opfyldt i de seneste syv dage, kan man læse på Statens Serum Instituts hjemmeside.

Ingen af Gladsaxes andre sogne er pt tæt på kriterierne for en nedlukning. Smittincidensen for hele Gladsaxe Kommune er i dag på 315 per 100.000.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top