Nærmer sig 300
Coronavirus-COLOURBOX44519576-1.jpg
Foto: Colourbox.
Coronasmitten stiger igen, igen i Gladsaxe. Nu er smittetrykket på langt over 200 per 100.000

I starten af juli var der lidt over 30 smittede på en uge i Gladsaxe, og smittetrykket lå på under 50 per 100.000. Nu er smittetallet oppe på over 280 per 100.000 – den testkorrigerede incidens er på over 240. Alene søndag og mandag var der over 30 smittede om dagen i Gladsaxe.

Gladsaxe Kommune er dermed på top-ti-listen over kommuner med højst smittetal. Positivprocenten er 3,49 procent.

Der er også en generel stigning af antallet af corona-indlagte på de danske hospitaler. Ifølge Sundhedsstyrelsen udgør uvaccinerede unge en stigende andel af de patienter, der bliver indlagt på sygehus, smittet med den nye delta-variant.

Et notat fra Statens Serum Institut fra sidste uge viser dog, at Covid-19-vacinerne fra Pfizer, Moderna og AstraZeneca giver god beskyttelse mod delta-varianten samt mod at blive indlagt på hospitalet.

Gladsaxe ligger dog i den absolut tunge ende blandt kommunerne, når det gælder vaccinationer. Lidt over to tredjedele af Gladsaxes befolkning er færdigvaccineret, mens tallet i rigtig mange andre kommuner er over 70 procent, og i seks kommuner over 75 procent.

En rapport om covid-19-infektioner efter vaccination fra Statens Serum Institut fra 6. august viser, at andelen af smittede blandt vaccinerede er steget efter deltavarianten er blevet dominerende.

I et studie fra den amerikanske sundhedsmyndighed, Center for Disease Control and Prevention (CDC), der blev offentliggjort 30. juli, kan man desuden læse at deltavarianten har samme høje ”viral load” hos vaccinerede og ikke-vaccinerede mennesker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top