Privatforbruget stiger
Penge-COLOURBOX1105882.jpg
Foto: Colourbox.
Der har været en fremgang i privatforbruget på 4,3 procent

Den påbegyndte genåbning af samfundet i anden kvartal var kraftigt medvirkende til en stigning i privatforbrug, skriver Danmarks Statistik på sin hjemmeside, hvor man samtidig pointerer at dansk økonomi er på et højere niveau end før coronakrisen.

– Den største fremgang i forbruget var inden for beklædning, boligudstyr og tjenesteydelser. For tjenesteydelser drejede det sig primært om restauranter, caféer, hoteller og frisører, som påbegyndte genåbning i andet kvartal. Bilsalget steg med 4,8 pct. i andet kvartal, tilføjer Danmarks Statistik.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik, har privatforbruget generelt været støt stigende i de seneste tyve år – selvom der var et fald i 2008 i forbindelse med finanskrisen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top