Ren Bagsværd Sø
Debat_web.png
Jeg har boet i Bagsværd i næsten 27 år og har nydt og brugt Bagsværd sø meget ofte. Men i al den tid så er søen ikke blevet et hak mere ren. Bagsværd sø har en sigtbarhed på ca. 1 cm! Søen er i ubalance! Der er blevet gjort nogle tiltag såsom ingeniørrapporter og kloakoverløbssikring, […]

Jeg har boet i Bagsværd i næsten 27 år og har nydt og brugt Bagsværd sø meget ofte. Men i al den tid så er søen ikke blevet et hak mere ren. Bagsværd sø har en sigtbarhed på ca. 1 cm! Søen er i ubalance!

Der er blevet gjort nogle tiltag såsom ingeniørrapporter og kloakoverløbssikring, men der er snakket mere end handlet. Jeg synes, vi skal se på hvad Furesø kommune lykkedes med i Furesøen. Den er blevet meget renere igennem de sidste 27 år:

  1. Et fiskekorps på 10 fiskere, som fanger fredfisk (skaller, brasen, suder o.a). Det hjælper med til at der vil komme flere dafnier, som spiser algerne i søen)
  2. Iltpumper som øger iltmængden i søen og øger med til at nedbryde algerne.

Disse to tiltag bør vi skynde os at få gjort i Bagsværd Sø. Det vil give en virkning efter nogle år. Bagsværd Søs vandgennemstrømning er lav. Derfor bør vi bygge en rørledning fra Furesøen ned til Bagsværd sø (en rørledning på ca. 600 m). Det vil give Bagsværd sø en masse renere og mere iltrigt vand.

Disse konkrete handlingsforslag vil give os alle en renere sø og en Bagsværd Sø i bedre balance. Det vil jeg kæmpe for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top