Er pædagogerne blevet hørt?
Debat_web.png
Hvorfor har kommunen valgt at flytte fritidsklubberne ned på skolerne? Jeg synes, det er vigtigt at man skifter arena, så skole og fritid er adskilt og ikke er et sted, hvor man som barn allerede har været hele dagen. Det er vigtigt, at børnene føler ejerskab over deres klub og at de har medbestemmelse på […]

Hvorfor har kommunen valgt at flytte fritidsklubberne ned på skolerne? Jeg synes, det er vigtigt at man skifter arena, så skole og fritid er adskilt og ikke er et sted, hvor man som barn allerede har været hele dagen.

Det er vigtigt, at børnene føler ejerskab over deres klub og at de har medbestemmelse på deres fritidsliv. Hvorfor har Gladsaxe kommune valgt at opdele Fritids- og ungdomsklub?

Samarbejdet mellem fritid- og ungdomsklub forstærker relationsarbejdet. Da det pædagogiske personale før fulgte børnene fra 4. klasse op til deres 18. år kendte både børn og voksne hinanden og relationen var dermed allerede skabt og børnene følte sig trygge ved pædagogerne og stedet.

Den pædagogiske kontinuitet betyder, ligesåvel som fra børnehave til skole, tryghed for børnene, som i dette er det vigtigste.  Oplevelsen er, at en del udskolingsbørn ikke benytter tilbuddet. De føler, det er mere utrygt, at der også kommer unge fra andre steder i kommunen.

De unge forklarer at de vælger ungdomsklubben fra, da de ikke føler ejerskab over stedet eller har tæt relation til alle de voksne”. Hvad er forklaringen ? Er der tale om ren og skær besparelse? Er pædagogerne blevet hørt?

4 kommentarer om “Er pædagogerne blevet hørt?”

 1. Tommy Hansen siger:

  hvor lyder det bare godt.. jeg er så enig i det der bliver skrevet.. og håber virkelig at fritid og ungdomsklubberne kommer under samme tag igen, og har deres egen matrikel.
  Ungecentrene, som de drives i dag, er en rigtig god idé for de 19 til 29 årige og der kan arbejdes pædagogisk med deres behov.

 2. Christina Grønvaldt siger:

  Hej Susanne
  Et super relevant spørgsmål du stiller.
  Jeg tror ikke pædagogerne er blevet hørt. Hvis de havde det, tror jeg aldrig de havde været enige i den plan der er lagt for klubberne i Gladsaxe Kommune fritids såvel som ungdomsklubberne.
  Jeg undres over at politikerne oftest går i mod al teori og forskning ift. hvad der skal til for at få et barn til at vokse op og stå stærkt i deres identitet, så de kan gå udfordringer i møde, uden at det går ud over deres selvværd og selvtillid.
  Ja, jeg tror det er for at spare penge, men gør de nu også det? Fremtidsforskerne oplyser, at man skal huske at diskutere hvad bivirkningerne kan blive ift. at nå målet, som i dette tilfælde kan være at spare penge. Jeg tror at bivirkningerne af dette er langt større og dyrere. Måske ikke på den korte bane, men åbenlyst for mig på den lange bane.
  Jeg vil ikke komme ind på hvad det har af konsekvenser psykologisk for barnet, men jeg kan bare konstatere i mit daglige arbejde, som socialrådgiver, at der er flere og flere unge som er stresset, deprimeret og angste og deres fælles er at de ikke har haft den tryghed i deres skole og klub, som dengang jeg gik i klub i 80érne. Jeg har boet i Gladsaxe hele mit liv og jeg bliver så trist, når jeg ser hvilken udvikling det har taget og at det stadig forsætter bl.a. ved at flytte klubberne ned på skolerne. Derudover tror jeg også at det har konsekvenser for det psykiske arbejdsmiljø for de ansatte, men det er bare et gæt!! Vi bruger så mange penge på at oprette steder hvor børn og unge kan komme, hvis de har det skidt, deprimeret, angste, selvmordstruet mv. og det tror jeg bl.a. er bivirkninger af at nå et mål om at spare penge og gør vi så det.
  Men vi har alle en stemme i Gladsaxe Kommune og vi bør stemme de mennesker ind i kommunal bestyrelsen som vil kæmpe for at børnene for et god trygt opvækst og danne et solidt rodnet, så de kan vokse op som stærke individer, det har vi brug for. Det er jeg overbevidst om at pædagogerne, såvel som lærerne kan fortælle meget mere om ift. alt hvad de har lært i deres uddannelse, hvis de bliver hørt.
  Husk at stem 🙂 🙂 🙂

 3. Christina Grønvaldt siger:

  Hej Susanne
  Et super relevant spørgsmål du stiller.
  Jeg tror ikke pædagogerne er blevet hørt. Hvis de havde det, tror jeg aldrig de havde været enige i den plan der er lagt for klubberne i Gladsaxe Kommune fritids såvel som ungdomsklubberne.
  Jeg undres over at politikerne oftest går i mod al teori og forskning ift. hvad der skal til for at få et barn til at vokse op og stå stærkt i deres identitet, så de kan gå udfordringer i møde, uden at det går ud over deres selvværd og selvtillid.
  Ja, jeg tror det er for at spare penge, men gør de nu også det? Fremtidsforskerne oplyser, at man skal huske at diskutere hvad bivirkningerne kan blive ift. at nå målet, som i dette tilfælde kan være at spare penge. Jeg tror at bivirkningerne af dette er langt større og dyrere. Måske ikke på den korte bane, men åbenlyst for mig på den lange bane.
  Jeg vil ikke komme ind på hvad det har af konsekvenser psykologisk for barnet, men jeg kan bare konstatere i mit daglige arbejde, som socialrådgiver, at der er flere og flere unge som er stresset, deprimeret og angste og deres fælles er at de ikke har haft den tryghed i deres skole og klub, som dengang jeg gik i klub i 80érne. Jeg har boet i Gladsaxe hele mit liv og jeg bliver så trist, når jeg ser hvilken udvikling det har taget og at det stadig forsætter bl.a. en at flytte klubberne ned på skolerne. Derudover tror jeg også at det har konsekvenser for det psykiske arbejdsmiljø for de ansatte, men det er bare et gæt!! Vi bruger så mange penge på at oprette steder hvor børn og unge kan komme, hvis de har det skidt, deprimeret, angste selvmordstruet mv. og det tror jeg bl.a. er bivirkninger af at nå et mål om at spare penge og gør vi så det.
  Men vi har alle en stemme i Gladsaxe Kommune og vi bør stemme de mennesker ind i kommunal bestyrelsen som vil kæmpe for at børnene for et god trygt opvækst og danne et solidt rodnet, så de kan vokse op som stærke individer, det har vi brug for. Det er jeg overbevidst om at pædagogerne, såvel som lærerne kan fortælle meget mere om ift. alt hvad de har lært i deres uddannelse, hvis de bliver hørt.
  Husk at stem 🙂 🙂 🙂

 4. Janne Jochims siger:

  “Er pædagogerne blevet hørt”? NEJ – det er de ikke. Og heller ikke forældrene til de børn, der gik i klub, da denne debat startede for år tilbage. Vi skrev læserbreve, kontaktede de ansvarlige i kommunen m.v. – men fandt ingen opmærksomhed på vores bekymringer, overhovedet. Vi ønskede ikke at klubben rykkede på skolerne – eller at de sammenlage ungdomsklubberne, for den sags skyld. Men vi blev ikke hørt og det resulterede i, for mange af de unge i ungdomsklubberne, at de fravalgte det tilbud, der kom i stedet for – og slet ikke fik det klubliv, deres ældre søskende havde haft. Et klubliv med nærværende pædagoger i et miljø væk fra skolen, men med øvrige børn/unge fra nærmiljøet – og hvor der ikke kunne komme vokse op til omkring 25 år. Det løb er kørt – de årgange er for længst videre, men jeg håber sådan at man fremover vil lytte til dem, der VED hvad det handler om -pædagogerne, der møder børnene hver eneste dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top