- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Fantastiske oplevelser venter, hvis du tager på vandring i de danske skove

En kort tur i bilen, afsted på cyklen, motorcyklen eller med bus og tog. Så vil du nærmest, uanset hvor i landet du bor, hurtigt kunne være fremme i en af Danmarks mange, dejlige skove. Vi har godt nok ikke svenskernes allemansrätt, men mange steder i Danmark er der dukket shelters op, hvor man kan overnatte for mindre, end hvad en fancy kop kaffe koster – nogle steder endda helt gratis. Lav en Google-søgning på shelters, og du vil finde masser af steder fordelt ud over hele landet.

Sørg for den rigtige udrustning for den bedste oplevelse
CAMPZ har alt den udrustning, du nogensinde kunne få brug for til vandring i de danske skove. Dette gælder, uanset om du vil gøre det som en overlevelsestur med vennerne fra Livgarden, eller om dine ambitioner ligger på at vise naturen på en familietur. Uanset om det er det ene eller det andet, så und jer at have nogle ordentlige vandresko eller eventuelt støvler.

Selv det danske sommervejr kan være lunefuldt, og her yder støvler visse fordele, ved at de ekstra støtte om anklen, som måske oftest er der, hvor man bliver skadet under en vandretur. Du vil glæde dig bagefter over, at du valgte fornuftigt fodtøj. De rigtige strømper kan være med til at sætte prikken over i’et. Her hos CAMPZ [1] finder du også alt det tøj, du kunne få brug for uanset årstid og vejr. Fra undertøj til overtøj og regntøj.

Vandring i de danske skove handler om andet end påklædning
Det er vigtigt også at vælge en rygsæk, som er rummelig, sikker og samtidig bygget til vandring eller trekking. Det er der her et stort udvalg af med en række forskellige funktioner, der hver har deres fordele og i nogle tilfælde også ulemper. Du må veje for og imod i forhold til dine ønsker og ambitioner.

Letvægts koge- og køkkengrej er blandt specialudstyret, som netop CAMPZ kan hjælpe dig med. Skal du bruge et stormkøkken eller tilsvarende, så er du også havnet det rette sted. Men husk at tjekke brandfaren inden i tager afsted, og hold dig opdateret om den. De senere år har vi desværre set perioder med så meget tørke, at brug af åben ild ville være uforsvarligt. Hold også altid ekstra godt øje med børn, når du bruger sådan et køkken.

Tænk også på noget at opholde dig i, som er godt og trygt
Hvis du har shelters booket eller indlagt i ruten, så bør du kigge på vores soveposer. Her er et stort udvalg, der typisk beregnet til forskellige klimaer. Heldigvis, er der herhjemme generelt i reglen ikke brug for dem, som er designet til polarkulde. Mindre kan også gøre det, selv i det danske vinter og forår.

For din egen skyld skal du også huske et godt liggeunderlag. Det vejer næsten intet og fylder overraskende lidt, hvis det pakkes rigtigt, men det kan gøre en kæmpe forskel. Luftmadrasser vil typisk blive for tunge at have med på vandring i de danske skove. Et telt kan være et alternativ til et shelter. Her skal du naturligvis vælge et, hvor I alle får tilstrækkeligt med plads, men samtidig må det heller ikke må være for voldsomt til at overbebyrde jer med oppakning.

Husk også plads til mad og ikke mindst drikke i rygsækken. Når man pludselig bevæger sig mere, end man måske normalt gør, så er det vigtigt at sørge for, at alle drikker rigeligt og får kalorier nok i løbet af dagen. Tjek altid først, at I må slå telt op, hvor I vælger at gøre det.

Tænk på miljøet, det er jo det, du eller I er ude og nyde
Tænk gerne på at vælge løsninger, der er skånsomme mod miljøet. Vi har jo kun denne ene jord, som vi alle deles om. CAMPZ har masser af produkter, hvor miljøet er tænkt ind i både produktion og anvendelse. Husk også at have affaldsposer med, og sørg for ikke at efterlade andet i skoven end jeres fodaftryk. Forlad altid naturen frisk og fin til de næste, som kommer der.

Ting kan tage uhyggeligt lang tid at nedbryde i naturen, og dyr kan komme til skade eller vikle sig ind i dem. Det vil typisk ikke være svært finde en skraldespand, hvor du kan komme af med dit affald.