Katastrofe for Bagsværd
Debat_web.png
I over tre år har Michael Pedersen haft forskønnelse og forbedring af højhuset Bagsværd Hovedgade 99 på tegnebrættet. Men efter evindeligt tovtrækkeri med Gladsaxe Rådhus’ mange kontorer – og med udsigt til minimum fire måneder mere af samme skuffe – kaster han nu håndklædet i ringen efter at have spenderet 3 mio. kr. på planlægning […]

I over tre år har Michael Pedersen haft forskønnelse og forbedring af højhuset Bagsværd Hovedgade 99 på tegnebrættet. Men efter evindeligt tovtrækkeri med Gladsaxe Rådhus’ mange kontorer – og med udsigt til minimum fire måneder mere af samme skuffe – kaster han nu håndklædet i ringen efter at have spenderet 3 mio. kr. på planlægning og undersøgelser til forvaltningen.

Og hele Bagsværd taber. Din ejerbolig har kun høj værdi så længe Bagsværd har butikker og bliver fornyet. I det kommende tiår vil danske byer forandres, idet fx ejendomsmæglere, banker og hårde hvidevarer osv. kan forsvinde. Bagsværd kan overleve som oplevelsesby, men det kræver, at modspillet fra rådhuset stopper.

Sagsbehandlingstiden, der er en fuldtonet skandale, skyldes primært det forhold, at en politiker eller topembedsmand analyserer sin egen situation således:

– Hvis jeg godkender dette projekt, og det ender som en fiasko, så får jeg skylden.

– Hvis jeg afviser dette projekt, selvom det måtte være fejlfrit og storartet, er der ingen konsekvenser for mig.

Derfor er automatreaktionen på et lovende projekt oftest: MÅSKE – hvorefter projektet skubbes videre til næste udvalg.

Tilbage står nu ét centralt spørgsmål til borgmester Trine Græse: Har forvaltningen begået fejl i sagen?

Hvis du svarer NEJ, må man desværre antage at makværket fortsætter. Hvis du svarer JA, er næste skridt en redegørelse herfor, så der kan blive ryddet op på rådhuset inden I modtager næste byggesag.

2 kommentarer om “Katastrofe for Bagsværd”

 1. Thekla Ravn siger:

  Det er rigtig fint at få renoveret højhuset og gjort noget ved den grimme parkeringsplads. Men renovering af det grimme højhuset skal jo ikke betyde endnu et højt byggeri i Bagsværd. Et byggeri der vil betyde at der intet sollys kommer ind på de nederst 4 etager.

 2. Jakob siger:

  Enig i at det er en skam at byggeriet ikke bliver til noget, tyder på stor mangel på samarbejde fra byrådets side.

  Svar til Thekla:
  Så vidt jeg har forstået har nye højhuse på ingen måde været på tale.
  Den plan forslag som er blevet fremsendt til byrådet er med 4 etage lejlighedsbyggerier af samme højde som de nærvedliggende byggerier.

  Læs evt selv planen på kommunens hjemmeside:
  https://dagsordener.gladsaxe.dk/vis/pdf/bilag/a3587076-bb0f-4d25-91ac-615e95267cb7/?redirectDirectlyToPdf=false

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top