Nyt regulativ for husholdningsaffald
Skrald-sep21-1.jpg
Foto: Peter Kenworthy.
Byrådet vedtog regler for sortering af affald på byrådsmødet

Fra den juli trådte den nye landsdækkende affaldssortering, med 10 sorteringskategorier i kraft. Affaldssorteringen er en del af Folketingets såkaldte ”Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi”.

På byrådsmødet 29. september vedtog byrådet i enighed er regulativ for husholdningsaffald, hvor man blandt andet kan læse at alle husstande skal indsamle mad- og drikkekartoner sammen med plast, hvor beholderen til papir og glas gøres obligatorisk for parcel- og rækkehuse med individuelle ordninger, og restaffaldet skal emballeres.

Danmark det land i EU, der producerer mest affald i forhold til befolkningstal. Gladsaxe Kommunes genanvendelsesprocent steg fra 38,2 procent i 2019 til 44,2 procent i 2020.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top