Der kom farver på Paletten
Børnehus-Paletten-06-42-21.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der er lyst, rummeligt og masser af træ i Paletten. Foto: Kaj Bonne.
Mørkhøj Parks nye børnehus bød velkommen med rød/hvid flagallé, rustfarvet tagkonstruktion, grøn legeplads og blå, rød, gul og turkis stue

Den 13. oktober var der officiel åbning af det nye svanemærkede børnehus, Paletten, i Mørkhøj Park, i hvad der tidligere var Blågård Seminarium.

Gladsaxe Bladet tog de obligatoriske blå plastikfutter på, og gik på opdagelse i institutionens flotte bygninger.

Fra et sanserum med oplyste boblerør og lysende terninger, krearum med klippende og klistrende børn, til gange og rum med masser af træ og god akustik, samt en stor, aflang og zoneopdelt legeplads med træ-tipier, sandkasser, gynger og fodbold- og cykelbane.

Borgmester Trine Græse (A) kaldte det et ”enestående hus”, skabt i bevaringsværdige bygninger med genanvendte møbler, i sin tale. Og børnehusleder Mie Svane var også begejstret.

– Det er et fantastisk børnehus. Især fordi man har integreret det gamle med det nye, så der er en masse sjæl i huset, fortalte hun til Gladsaxe Bladet.

Nelly, der går i Paletten, og hendes far Nick, var henne og skulle se en ægte borgmester, og Gladsaxe Bladet fik en lille snak om Nellys nye børnehus.

– Det er supergodt – lidt større end det andet. Der er flere faciliteter for børnene, men det er lidt ærgerligt at man lukker de små institutioner, og det hele skal være så stort, mente Nick.

Nelly mente dog at ”den her [institution] er bedre”.

Det nye børnehus har syv grupper samt en specialgruppe, og vil skulle rumme omkring 120 børn. Paletten er en sammenlægning af Børnehuset Torveparken og Mørkhøj Fri, og bliver en del af områdeinstitutionen Mørkhøj/Enghavegård.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der var flagallé og rød løber. Foto: Kaj Bonne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Børnene fik mulighed for at tale med borgmesteren. Foto: Kaj Bonne.

Se flere billeder på kajbonne.myportfolio.com/gladsaxe-bladet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top