Kina i Bagsværd
Kinesisk-elbus-01-43-21.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Umove-direktør Tim Valbøll (tv) viste de kinesiske gæster rundt. Blandt andet så delegationen en af elbusserne indefra. Foto: Kaj Bonne.
Kinesisk ambassadedelegation besøgte kommende elbusanlæg i Bagsværd

Umove har vundet en stor del af Movias udbud A19, og starter driften af el-busser på en række buslinjer fra deres nye anlæg i Bagsværd i december. I alt skal anlægget rumme 66 elbusser og nogen få ikke-elektriske køretøjer, når anlægget er i fuld drift i juni 2022.

El-busserne er af det kinesiske mærke Yutong, og derfor var en kinesiske ambassadedelegation på besøg torsdag, til et lille lukket arrangement. De fik blandt andet set på anlæggets busvaskeri, reparationsfaciliteter, opladefaciliteter og en af elbusserne – der kan køre mellem 350 og 400 kilometer på en opladning – indefra.

Umove er Danmarks største privatejede operatør i den kollektive trafik, og var først til at operere elbusser i Danmark, sagde Umoves COO (direktør), Tim Valbøll.

Man valgte Bagsværd fordi det ligger centralt i forhold til de ruter som anlæggets busser skal køre, og fordi bygningerne på Brudelysvej 17 ikke ligger i et boligområde, fortale han til Gladsaxe Bladet.

Ifølge Umove bliver der tale om Danmarks største elbusanlæg, hvor linjerne 1A, 10, 11, 133, 164, 179, 182 og 183 (samt 179 der dog vil køre på HVO/biodiesel) vil høre hjemme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top