Udgifterne til handicappede og udsatte er faldende
Hejmløs-sep21-3.jpg
Foto: Peter Kenworthy.
Ny opgørelse afslører stor forskel i hjælpen til de svageste fra kommune til kommune. Gladsaxe er i den tunge ende

En ny opgørelse af de kommunale nøgletal, lavet af FOA, afslører store forskelle i hjælpen til de svageste fra kommune til kommune. Udgifterne svinger mellem 15.000 kroner per borger og 55.000 kroner per borger.

På landsplan er det Dragør kommune, der ligger nederst med hensyn til udgifter per borger på det specialiserede socialområde med 14.472 kroner per borger i 2021, mens Lolland budgetterer med at bruge 54.721 kroner per borger. I Gladsaxe er tallet lige over 20.000 – et fald på næsten 8 procent i forhold til 2018 – og Gladsaxes nabokommuner bruger mellem 20.000 og 24.000 på området.

Det specialiserede socialområde omfatter psykiatri, handicap – og udsatteområdet.

Update:

FOA fortæller at man er blevet opmærksomme på en metodefejl, der gjorde udgifterne per borger i kommunen højere end de reelt er.

“Den nye beregning ændrer ikke ved tendensen, at der er store forskelle mellem kommunerne eller at en række kommuner sænker udgifterne på området. De nævnte eksempler på, hvem der bruger mest og mindst har heller ikke ændret sig. Tallene er rettet til i denne version, og der er vedhæftet tilrettet notat med tal for alle kommuner og Danmarkskortet er opdateret med nye tal”, tilføjer man.

På landsplan er det stadigvæk Dragør kommune, der ligger nederst med hensyn til udgifter per borger på det specialiserede socialområde med 7.490 kroner per borger i 2021, mens Lolland budgetterer med at bruge 22.370 kroner per borger. 

Se man på tallene for Gladsaxe skriver FOA nu at Gladsaxe Kommune har udgifter på 9431 kroner per 0-66-årige i 2021, mod 9885 i 2018. 

1 kommentar om “Udgifterne til handicappede og udsatte er faldende”

  1. Lena Larsen siger:

    FOA har opdateret opgørelsen. Det fremgår nu, at Gladsaxe bruger 9431 kr./borger på det specialiserede socialområde, hvilket er 5% mindre end i 2018. Dette til trods for, at behovet er stigende.
    https://www.foa.dk/forbund/presse/seneste-pressemeddelelser/global/news/pressemeddelelser/2021/oktober/hjaelp-til-handicappede-og-udsatte-afhaenger-af-postnummer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top