Gladsaxe bruger mindre end forventet på offentlig forsørgelse
Jobcenter-sep21-4.jpg
Foto: Peter Kenworthy.
Kommunen får samlet set en 19. plads i DA-analyse af kommunernes beskæftigelsestal

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har taget temperaturen på kommunernes beskæftigelsestemperatur – blandt andet fordi Danmark, ifølge DA, står i en situation med akut mangel på arbejdskraft.

DA har i vurderet kommunerne i henhold til fem indikatorer: udviklingen i lønmodtagerbeskæftigelsen, forskellen i faktiske og forventede udgifter til offentlig forsørgelse, andel ledige kontanthjælpsmodtagere der ikke søger job, andel dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere der deltager i forløb på en virksomhed og andelen af unge på uddannelseshjælp, der deltager i den første samtale med kommunen inden for den første uge, det første aktive tilbud inden for en måned og i forløb på en virksomhed.

Undersøgelsen viser at Middelfart er den kommune i Danmark, der – ifølge DA’s kriterier – har skabt de bedste resultater på beskæftigelsesområdet, efterfulgt af Jammerbugt og Herlev. Gladsaxe ligger på en 19. plads, men scorer højst af alle i forhold til at bruge mindre end forventet på offentlig forsørgelse.

– Gladsaxe har 1,3 procentpoint færre offentligt forsørgede end forventet på baggrund af kommunens rammevilkår. Det betyder, at Gladsaxe har sparet 40 millioner kroner om året, skriver DA i analysen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top