Kloden brænder under COP26
Debat_web-e1635242968723.png
I denne uge mødes verdens ledere til COP26 i Glasgow, og sætter forhåbentlig realiteter bag Paris aftalen om at holde den globale opvarmning under 1,5 grader. Desværre går det den helt forkerte vej, vi er på vej mod en stigning på 2,7 grader. Der skal handling til, nu! Radikale Venstre går foran og vil gøre […]

I denne uge mødes verdens ledere til COP26 i Glasgow, og sætter forhåbentlig realiteter bag Paris aftalen om at holde den globale opvarmning under 1,5 grader. Desværre går det den helt forkerte vej, vi er på vej mod en stigning på 2,7 grader. Der skal handling til, nu! Radikale Venstre går foran og vil gøre Danmark klimaneutral i 2040 og 110% grønne i 2050.

Selvom meget besluttes på nationalt plan, er det i kommunerne det realiseres, og Gladsaxe kan spille sin lille men vigtige rolle. Kommunerne er landets største indkøber og bygger rigtigt meget, det skal gøres bæredygtigt. Vi skal sikre gode rammer for cykler og kollektiv transport, el-ladestandere og el-busser, solceller og varmepumper, mere genbrug, vild natur og grønne områder i byen. Vi skal fremme grønne jobs og uddannelse, og sikre borgerinddragelse om den grønne omstilling. Den lykkes kun hvis alle borgernes gode ideer kommer på bordet. Tilsvarende har regionen ansvaret for den overordnede planlægning af sammenhængende natur og offentlig transport.

Men hvorfor skal Gladsaxe gå forrest spørger du? Et eksempel: Den måske største succes i internationalt miljøsamarbejde er forbuddet mod brug af Freon der nedbryder ozonlaget. Den først aftale er fra 1985 men først i år stoppede brugen endeligt. Hvis ingen går forrest, følger ingen efter, og så sker der ingenting. Kloden kan ikke vente.

Derfor er kommunalvalget vigtigt, især for jer unge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top