Konstitueringsaftale klar
Foto-konstituering.jpg
Lars Abel, Torben Madsen (Ø), Tom Vang Knudsen (A), Signe Ejersbo (F), Trine Henriksen (Ø), Pia Skou (B), Trine Græse (A), Christina Rittig Falkberg (B) og Serdal Benli (F). Foto: Privat.
Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Lars Abel har indgået konstitueringsaftale efter kommunalvalget

I en ny konstitueringsaftale har Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Lars Abel endeligt besluttet hvordan borgmesterposten og andre poster skal fordeles i Gladsaxe Byråd for de næste fire år.

Partierne er enige om en fordeling af posterne, der betyder at Trine Græse (A) bliver borgmester, Serdal Benli (F) bliver 1. viceborgmester og De Radikale får 2. viceborgmesterposten, som besættes af Pia Skou.

Desuden sikrer SF med konstitueringsaftalen sig udvalgsformandsposten i Børne- og Undervisningsudvalget (Serdal Benli) og Folkeoplysningsudvalget (Dorthe Wichmand Müller), De Radikale sikrer sig formandsposten i Kulturudvalget (Pia Skou) samt Fritids- og Idrætsudvalget (Christina Rittig Falkberg), Socialdemokratiet sikrer sig formandsposten i Miljøudvalget (der skifter navn til Klima- og Miljøudvalget, med Tom Vang Knudsen som formand), Trafik- og Teknikudvalget (Ole Skrald), Sundheds- og Rehabiliteringsudvalget (Kristine Henriksen), Psykiatri- og Handicapudvalget (Katrine Skov) og Børne- og Ungeudvalget og Enhedslisten får udvalgsformandsposten i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget (Michael Dorph Jensen) og Det Grønne Råd (hvor Trine Henriksen fortsætter som formand).

Lars Abel bliver desuden medlem af tre udvalg – Økonomiudvalget, Børne- og Undervisningsudvalget og Sundheds- og Rehabiliteringsudvalget.

Glad for aftale
Borgmester Trine Græse (A) siger at hun synes at 17 ud af 25 byrådsmedlemmer er et ret stort flertal for en konstituering.

– Og vi vil alle 17 gerne indgå i et respektfuldt samarbejde med alle partier i næste periode. Forudsætningen for at man har kunnet være med i konstitueringen er at man har kunnet stemme på mig som borgmester, tilføjer hun.

Den nye 1. viceborgmester, Serdal Benli (F) fortæller, at SF er rigtig glade for at det lykkes at lande en aftale, hvor der var flere partier med.

– For os er det vigtigt at aftalen var så bred som muligt. Og vi er også rigtig glade for af SF får maksimal indflydelse på børne- og undervisningsområdet i Gladsaxe – og vi kommer til at gå efter maksimal indflydelse til SF på alle udvalgsområder, tilføjer han.

Christina Rittig Falkberg fortæller, at De Radikale er vi meget tilfredse med formandskaberne.

– Kultur, fritid og idræt er sammen med børn, unge, uddannelse og klima og miljø hjerteblod for Radikale Venstre. Vi ser frem til at arbejde aktivt for at styrke rammerne for vores fantastiske foreninger. Der er brug for stærke fællesskaber, hvilket kultur, fritid og idræt bedre end nogen andre er primus motor for, tilføjer hun.

Og Trine Henriksen (Ø) fortæller, at man i Enhedslisten er glade for at beholde formandsposten for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget og for formandsposten i Det Grønne Råd.

– Det giver de bedst mulige betingelser for at kunne arbejde videre for vores politik. Vi har også fået plads i Movias Repræsentantskab, hvor vi vil arbejde for at styrke den kollektive trafik. Vi har i forhandlingerne inddraget behovet for et mere åbent og inddragende arbejdsklima i byrådet, blandt andet i budgetprocessen, tilføjer hun.

Ville gerne være blevet indbudt
Klaus Kjær (O) siger at konstitueringen var som de borgerlige partier forventede, og at ”det gik som det plejer”.

Martin Skou Heidemann (V) fortæller derimod at han er ærgerlig over at Venstre overhovedet ikke blev indbudt.

– Vi ville rigtig gerne have været indbudt, jeg synes det var naturligt med en bred konstituering, tilføjer han.

Og Henrik Sørensen (C) fortæller at De Konservative tog kontakt til borgmesteren.

– Vi talte med hende i 20 sekunder, hvor hun lovede at vende tilbage, men det gjorde hun aldrig. Så vi føler os ikke bundet af den konstituering, og føler os ikke som et støtteparti for borgmesteren, tilføjer han.

I Lokallisten Gladsaxe havde man hellere set en politisk bred konstituering udenom den siddende borgmester, fortæller Lise Tønner.

– Det ville være bedre for Gladsaxes lokaldemokrati, borgerinddragelsen, arbejdsmiljøet og byudviklingen, tilføjer hun.

2 kommentarer om “Konstitueringsaftale klar”

  1. Thekla Ravn siger:

    Lars Abel er som altid til salg. Levebrødspolitikker af værste skuffe.

  2. Lars Bloch siger:

    Ja, det er bare dårlig stil af Lars Abel. Han vidst jo godt at han ikke kunne leve med at han ikke længere skulle være spidskandidat. Det havde være med værdighed og ordentlighed, at han ikke havde søgt genvalg for Det Konservative Folkeparti men i stedet var opstillet på sin egen liste. Dette skete ikke – for så vidste han godt at ikke var blevet valgt.

    Det er ikke første gang Lars Abel forlader Det Konservative Folkeparti, men det bliver dog nok sidste gang.

    Håber at Lars Abel vil respektere vælgernes beslutning, og vælge at opgive hans mandat. Et mandat han alene har fået ved de mange stemmer på Det Konservative Folkeparti.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top