Trine Græse fortsætter som borgmester
Trine-Græse-kv21-resultat.jpg
Borgmester Trine Græse læser valgresultatet op. Foto: Peter Kenworthy
Socialdemokratiet gik to mandater tilbage men beholder borgmesterposten med smalt flertal

Der er en del eksempler på vilde konstitueringsforløb til kommunalvalg i årenes løb. Og der var også en del drama til dette års kommunalvalg – blandt andet på Frederiksberg, hvor der for første gang siden 1909 nu ikke længere er en Konservativ borgmester, og i København, hvor Enhedslisten blev størst og Socialdemokratiet fik en ordentlig vælgerlussing – men beholdt overborgmesterposten.

Helt så dramatisk blev det dog ikke på Gladsaxe Rådhus i de sene aftentimer tirsdag, hvor Trine Græse kunne komme ned ad den hvide trappe på rådhuset og fortælle, at hun fortsætter som borgmester – med mindst mulig margen og en tilbagegang fra 10 til 8 mandater i byrådet.

– Det vigtige i første omgang er, at den aftale som vi har mellem Socialdemokratiet, Radikale og SF har et flertal, og det betyder at jeg kan fortsætte som borgmester, fortalte borgmester Trine Græse til Gladsaxe Bladet, lige efter hun havde annonceret den endelige mandatfordeling i Gladsaxe Byråd for de næste fire år.

– Jeg er ked af at vi gik to mandater tilbage siden sidst, og virkelig ærgerlig over at vi ikke fik de 45 stemmer der skulle til, før vi fik det niende mandat. Men det vigtige nu og her er at A, B og F stadig har flertallet, tilføjede hun et par dage efter valget.

Aftalepartnerne SF gik nemlig et enkelt mandat frem til 3, og De Radikale bibeholdt deres 2 mandater. De Konservative fik 3 pladser i byrådet, Lokallisten Gladsaxe 1, Dansk Folkeparti 1, Venstre 4 og Enhedslisten 3 mandater.

En del udskiftning
Hverken 1. viceborgmester Peter Berg Nelleman (A), formanden for Børne- og Undervisningsudvalget Claus Wachmann (B), formanden for Opgaveudvalg om Letbanen, Jakob Skovgaard Koed (A), eller gruppeformand for Lokallisten Gladsaxe, Lise Tønner, opnåede genvalg.

Ligesom Martin Samsing (A), Kristian Niebuhr (A), Klaus Kjær (O), Thekla Ravn (V), Torben Madsen (Ø) og Lene Svendborg (LG) heller ikke er at finde i det nye byråd. Derimod får byrådsmøderne fra næste år nye ansigter i Calle Greisholm (A), Line Stockmal Ammundsen (A), Henrik Sørensen (C), Signe Rosa Skelbæk (Ø), Rebecca Plomin (C), Rikke Louise Schilling (A), Suleman Naim (LG), Susanne Damsgaard (O), Camilla Friis (V) og Signe Ejersbo (F).

Følgende kandidater blev valgt til det nye byråd: Trine Græse (A), Martin Skou Heidemann (V), Katrine Skov (A), Serdal Benli (F), Lars Abel (C), Trine Henriksen (Ø), Calle Greisholm (A), Astrid Søborg (V), Line Stockmal Ammundsen (A), Christina Rittig Falkberg (B), Henrik Sørensen (C), Sign Rosa Skelbæk (Ø), Kristine Henriksen (A), Lone Yalcinkaya (V), Dorthe Wichmand Müller (F), Ole Skrald (A), Rebecca Plomin (C), Rikke Louise Schilling (A), Suleman Naim (LG), Tom Vang Knudsen (A), Susanne Damsgaard (O), Pia Skou (B), Camilla Friis (V), Signe Ejersbo (F) og Michael Dorph Jensen (Ø).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der var både grund til at være glad for borgmesterposten og lidt utilfreds med valgresultatet for borgmester Trine Græse (A). Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top